Therapeuten

Mijn naam is Susanne Lisken. Sinds 1992 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in Duitsland, de VS en nu in Nederland.
Van jongs af was ik gedreven om te begijpen hoe het leven om ons heen in elkaar zit, in het bijzonder het functioneren van het menselijk lichaam.
Op grond van een aandoening ben ik op jonge leeftijd met verschillende disciplines van zorgverleners in aanraking gekomen. Bijzonder indrukwekkend vond ik het werk van de fysiotherapeuten. Zij luisterden goed naar de aantwoorden van hun patienten en in combinatie met een lichamelijk onderzoek waren zij in staat een  conclusie te trekken. Waarna zij  een op maat gericht behandelplan konden opstellen. Deze speurtocht en het opstellen van een behandelplan, waarbij de patient centraal staat, vind ik nog steeds een uitdaging.


Mijn specialisaties en aandachtsgebieden:

Oedeemtherapie volgens methode Vodder

Fasciabehandeling 1 en 2 (Willie Fourie)

Claudicatio (etalagebenen, vaatvernauwing)

Functionele bewegingsleer (Klein-Vogelbach)

Manuelle Therapie (Certificaat Kalenborn/Evjent)

PNF (Kabat, Knott)

Talen: Nederlands, Duits, Engels


Ik ben Carmen Urago. Ik ben geboren en getogen in Zurich (Zwitserland) en woon al sinds 25 jaar in Nederland. Als klein meisje van 4 jaar mocht ik met mijn sus naar balletles. Daar heb ik een passie voor dans gekregen. Vanuit deze passie is mijn interesse gegroeid in het houding- en bewegingsapparaat. 

Nadat ik moeder ben geworden, ben ik Pilates gaan doen. Ik heb vele jaren met plezier Pilates lessen gegeven. Als Pilates docent was het voor mijn een uitdaging om mensen weer pijnvrij te laten bewegen en daarom was het een logische stap om fysiotherapie te gaan studeren. Zonder deze studie mocht ik me niet ontfermen over mensen met medische klachten en dat wilde ik juist heel graag. Mijn uitdaging ligt dan ook in het zoeken naar de oorsprong van de klacht en de mens weer in balans te krijgen.


Mijn specialisaties en aandachtsgebieden:

Oedeemtherapie volgens methode Vodder 

Claudicatio (etalagebenen, vaatvernauwing)

Pilates 

Triggerpoint therapie

Mulligan concept A/B

Medical taping concept

Blessure preventie en ganganalyse

Talen: Nederlands, Italiaans, Duits, Frans, Engels